Sloop en asbestsanering Eemskanaal Groningen

Sloop en asbestsanering Eemskanaal Groningen

Projectoverzicht

Projectnaam: Sloop en asbestsanering Eemskanaal Groningen
Opdrachtgever: Volker Wessels Vastgoed
Duur: 2,5 maanden
Locatie: Stadshavens, langs het Eemskanaal in Groningen

Projectbeschrijving

Dit project omvat de sloop en asbestsanering van loodsen en het voormalig kantoor van KWS. Het maakt deel uit van een grotere stadsontwikkelingsvisie waarin 3.300 woningen worden gerealiseerd in het Stadshavensgebied langs het Eemskanaal in Groningen. Voordat de bouw van deze woningen kan beginnen, is het noodzakelijk om verschillende bestaande gebouwen te slopen en de grond te saneren.

De gebouwen op het terrein van Volker Wessels worden als eerste gesloopt. Het projectgebied ligt direct naast het bekende ‘Betonbos’.

Uitvoering

De werkzaamheden omvatten onder andere:

  • Vergunningen: Voor de sloop is een sloopvergunning geregeld door Pongers.
  • Asbestsanering: Met name op de daken was er een grote hoeveelheid asbest, evenals asbesthoudend kit dat grondig door Pongers is gesaneerd.
  • Sloopwerkzaamheden: Bepaalde onderdelen van de gebouwen worden hergebruikt, zoals stelkomplaten, roldeuren en deels de staalconstructie. De wanden, bestaande uit gasbeton, zijn apart afgevoerd in een speciale afvalstroom.

Resultaat

Na de sloop en asbestsanering is het terrein klaar voor verdere ontwikkeling als onderdeel van de bouw van 3.300 woningen in de Stadshavens van Groningen. Door het hergebruik van diverse materialen is bijgedragen aan duurzaamheid en een efficiënt gebruik van middelen.

Een
vlekkeloos
sloopproces?

Pongers maakt het mogelijk
Vragen?
Wij helpen graag!

Neem contact met ons op
0548 - 540 404 of
info@pongers.nl

Een greep uit onze klanten
Rentree
Ieder1
Boei
KWS
Carinova
Gemeente Rijssen-Holten