Specialisten in het slopersvak

medewerkers van pongers

aan het woord

Jan Hendrik Pongers

Jan Pongers

Jan Hendrik Pongers
Oog voor detail

Jan Hendrik is de derde generatie Pongers in het bedrijf. Zijn technische expertise en oog voor detail ontgaan niets. “Ik vind het erg leuk om me vooraf helemaal te verdiepen in een project. Zo dekken we al veel risico’s af.”

Jan Pongers
Van beulbal tot automatisering

“Wat ik me vooral herinner uit die begintijd is het gereedschap. We werkten met heel ander materieel, zoals de beruchte ‘beulbal’. Tegenwoordig zorgen vergruizers voor het automatisch scheiden van materialen. Dat gebeurde toen handmatig.”

Over ons

pongers precisie-sloop

Pongers Precisie-Sloop zag in 1983 het levenslicht. Vader Jan Hendrik Pongers was eerder directeur bij de toenmalige Korrelmij en bekend met het reilen en zeilen van sloopwerk. Samen met zijn toen 21-jarige zoon Jan startte hij Pongers Precisie-Sloop. Inmiddels is Pongers Precisie-Sloop uitgegroeid tot een bedrijf dat het hele sloopwerk traject uit handen van opdrachtgevers kan nemen. Daarbij staan recycling en hergebruik van bouwmaterialen centraal.

No-nonsense, persoonlijk vakmanschap

Wat niet veranderd is: het persoonlijke contact met opdrachtgevers. Dat koestert Pongers Precisie-Sloop. “Het geeft me veel voldoening om hen te kunnen helpen een uitdaging aan te pakken in het recycle- of sloopwerk. Dat doen we efficiënt. Op een manier die zorgt dat onze klanten er zelfs geld aan overhouden.”

Ook het streven naar een langetermijnrelatie is voor Pongers Precisie-Sloop niet veranderd. “We zetten niet op ‘snel scoren’ voor de grootste winst in. Met vrijwel al onze opdrachtgevers hebben wij al jaren goed contact. We zijn no-nonsense vakmensen. En op ons best als we een echte uitdaging in sloopwerk krijgen. Als familiebedrijf kennen we de waarde van een goede relatie als geen ander.”

Flexibel sloopwerk

Tijdens een sloopwerk proces moet je niettemin altijd flexibel zijn. “Vaak zijn dingen anders dan vooraf verondersteld. Ineens duikt er asbest op. Of de indeling van een pand is anders dan op een tekening. Goed inspelen op al deze zaken is dan essentieel. Die processen coördineren vind ik razend interessant. Dat geeft me veel voldoening.”

Sloopwerk van begin tot eind: compact team, korte lijnen
Steeds meer opdrachtgevers dragen het hele pakket aan sloopwerk van begin tot eind aan Pongers over. “Dat is écht ons ding,” vertelt Jan Hendrik enthousiast. “Zo kunnen we optimaal onze expertise inzetten. Daarbij houden we onze klanten uiteraard steeds – meestal wekelijks - op de hoogte. We werken met een compact team met korte lijnen. Vaak hebben we aan een half woord genoeg. Zo kunnen we snel schakelen.”

En de beulbal? “Die is jaren geleden al gerecycled,” lacht Jan.

Wat kunnen we voor u betekenen?
Met drie generaties vakkennis op zak gaan we graag voor u aan de slag. Benieuwd naar hoe onze duurzame precisiesloop u geen geld kost, maar juist oplevert? Neem gerust vrijblijvend contact op. 

Blijf direct up-to-date

Met @pongers-rijssen

Maak direct een persoonlijke afspraak

Met één van onze medewerkers

Plan hier Jouw afspraak

Direct een afspraak met een specialist